Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-05-03/gg-cableswires-ee-srl-shi-ics-strabag-srl-au-devenit-rezidentzi-ai-zonei-economice-libere-baltzi-24916.html
Data: May 3, 2012 (11:16)

„GG CABLES&WIRES EE" SRL şi ÎCS „STRABAG” SRL au devenit rezidenţi ai Zonei Economice Libere Bălţi

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, ÎCS ”GG CABLES&WIRES EE” SRL şi ÎCS ”STRABAG” SRL au fost seletate în calitate de rezidenţi ai Zonei Economice Libere "BĂLŢI" în urma unui nou concurs desfăşurat la data de 26 aprilie 2012.

Compania ÎCS ”GG Cables & Wires EE” SRL este o filială a concernului internaţional GEBAUER & GRILLER GmbH, cu sediul central în Austria (www.griller.at).

Compania internaţională GEBAUER & GRILLER GmbH are un renume de peste 70 de ani în piaţa internaţională a cablurilor industriale, fiind unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi fire din cupru, aluminiu şi oţel pentru industria automotive, pentru trenurile electrice de viteză înaltă (TGV) şi ascensoarele de capacitate sporită. În prezent, în cadrul reprezentanţelor companiei activează cca. 5000 angajaţi, în cinci locaţii din trei ţări (Austria, Cehia şi India), iar cifra anuală de afaceri depăşeşte suma de 350 mln. euro, ceea ce o face să fie unul dintre jucătorii cei mai importanţi în industria cablurilor electrice.

În cadrul ZEL „BĂLŢI” acesta va desfaşura activitatea de producere a cablurilor electrice pentru industria automotive. Producţia va fi livrată la prima etapă companiei ”DRA DRAEXLMAIER AUTOMOTIVE”, iar ulterior vor fi valorificate şi pieţele din România, Ucraina şi Polonia.

Volumul investiţiilor se va ridica la cca. 21 mln. euro pentru construcţia halelor de producţie şi spaţiilor de birou (cca. 15 mii m2) şi procurarea utilajului modern.

Volumul anual al vînzărilor va constitui cca. 55 mln euro. Salariul minim se planifică a fi de 5 mii lei, cu un număr de angajaţi de aproximativ 120 persoane, în cea mai mare parte ingineri şi tehnicieni de înaltă calificare. Începutul activităţii in cadrul ZEL „BĂLŢI” este planificat pentru trimestrul II al anului 2013 (din trim II al anului 2012 vor demara lucrările de construcţie).

Compania ÎCS ”STRABAG” SRL este o filială a concernului internaţional STRABAG SE,  cu sediul central în Austria (www.strabag.com).

Compania internaţională STRABAG SE este un lider în piaţa internaţională a serviciilor de construcţie a obiectivelor industriale şi civile, precum şi domeniul de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare şi aeroportuare. În prezent, în cadrul reprezentanţelor companiei activează cca. 77.000 angajaţi, în locaţiile din aşa ţări ca: Austria, Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, România şi Elveţia, iar cifra anuală de afaceri depăşeşte suma de 14 miliarde euro, ceea ce o face să fie unul dintre jucătorii cei mai importanţi în domeniu.  

În cadrul ZEL „BĂLŢI” acesta va desfaşura activitatea de construcţie a halelor industriale pentru rezidenţii acesteia.

Volumul anual al vînzărilor va constitui cca. 5 mln euro. Salariul mediu se planifică a fi de 5 mii lei, cu un număr de angajaţi de aproximativ 150 persoane. Începutul activităţii in cadrul ZEL „BĂLŢI” este planificat pentru trimestrul II al anului 2012, relateaz.