Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-05-03/doi-inspectori-ai-politziei-criminale-sint-cercetatzi-penal-de-catre-centrul-anticoruptzie-pentru-tr-24920.html
Data: May 3, 2012 (12:56)

Doi inspectori ai poliţiei criminale sînt cercetaţi penal de către Centrul anticorupţie pentru trafic de influenţă

Potrivit CCCEC, cei doi, acţionînd în complicitate, ar fi pretins de la un cetăţean suma de 2000 Euro pentru a determina un ofiţer al Comisariatului de Poliţie Botanica să nu-l reţină pe feciorul acestuia, iar ulterior să propună încetarea urmăririi penale.

După ce unul din poliţişti a supus declarantul unei percheziţii ilegale în biroul său de serviciu, i-a cerut să lase banii pretinşi sub roata unui autoturism parcat în faţa Comisariatului.

Dat fiind faptul că acesta a refuzat să se conformeze, poliţistul i-a dat declarantului o mănuşă cerîndu-i ca suma de 2000 euro să fie introduşi în ea, iar mai apoi să fie lăsată într-o urnă de gunoi.

După ce a ridicat banii, omul legii a urcat într-un taxi, care în scurt timp a fost blocat de colaboratorii CCCEC, poliţistul reuşind să fugă lăsînd banii în maşină. Taximetristul a confirmat că mănuşa cu bani a fost lăsată de poliţist.

Actualmente se întreprind măsuri în vederea stabilirii locului aflării poliţistului pentru tragerea lui la răspundere.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală, ce predeve o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unitîţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.