Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-27/nicolae-timofti-sa-int-lnit-astazi-la-bruxelles-cu-pre-edintele-comisiei-europene-jose-manuel-durao--24871.html
Data: Apr 27, 2012 (18:05)

Nicolae Timofti s-a întâlnit astăzi la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

Jose Manuel Durao Barroso l-a felicitat pe Nicolae Timofti cu ocazia alegerii sale în funcția de șef al statului și i-a mulțumit că a ales ca primă destinație peste hotare capitala Uniunii Europene, Bruxelles. Președintele Comisiei Europene consideră că vizita președintelui Timofti la Bruxelles este o confirmare a alinierii Republicii Moldova la cursul de integrare europeană.
Președintele Timofti l-a asigurat pe oficialul european că Republica Moldova este un partener sigur al Uniunii Europene și că reformele convenite anterior sunt implementate în țara noastră. În particular, Nicolae Timofti și-a exprimat speranța că Alianța de Integrare Europeană va adopta în timpul apropiat două proiecte de lege discutate în cadrul dialogului RM-UE privind liberalizarea regimului de vize – Legea Antidiscriminare și cea de reformare a Centrului pentru Combaterea Corupției și a Crimelor Economice.

Jose Manuel Durao Barroso a declarat că Republica Moldova a realizat importante progrese în prima etapă a dialogului privind liberalizarea regimului de vize. Oficialul european a vorbit în context despre evoluția Parteneriatului Estic și a menționat că în prezent se pregătește o nouă foaie de parcurs pentru Republica Moldova, înaintea summit-ului Parteneriatului Estic, în Lituania, de anul viitor. Președintele Comisiei Europene a subliniat că Uniunea Europeană va sprijini în continuare statele care fac parte din Parteneriatul Estic după principiul ”Mai mult pentru mai mult”.

În finalul întrevederii cu Jose Manuel Durao Barroso, președintele Timofti l-a invitat pe președintele Comisiei Europene să viziteze Republica Moldova, informează Serviciul de presă al Preşedinţiei.