Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-27/misiunea-osce-in-moldova-saluta-reluarea-traficului-feroviar-prin-transnistria-24877.html
Data: Apr 27, 2012 (18:44)

Misiunea OSCE în Moldova salută reluarea traficului feroviar prin Transnistria

Şefa Misiunii OSCE în Moldova a salutat astăzi reluarea traficului feroviar prin Transnistria după o pauză de şase ani – înţelegere convenită oficial de către Prim-ministrul moldovean Vladimir Filat şi liderul transnistrean Evghenii Şevciuc.

 Acordul va facilita transportul de mărfuri şi pasageri între Moldova, Ucraina şi Rusia.

“Înţelegerea privind traficul feroviar demonstrează un nou nivel de încredere între părţi. Salut impactul pozitiv pe care îl are această înţelegere asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor, contribuind la călătorii mai rapide pentru toţi şi la transportarea mai eficientă şi mai econoamă a bunurilor şi serviciilor,” a menţionat Ambasadoarea Jennifer Brush, Şefa Misiunii OSCE în Moldova.

“De asemenea ţin să-mi exprim recunoştinţa pentru munca grupurilor de experţi care a precedat înţelegerea. OSCE va continua să sprijine în toate privinţele grupurile de lucru ale experţilor ,” a mai spus Brush.

 Brush de asemenea a salutat anunţul făcut de cele două părţi referitor la găsirea unui numitor comun privind alte chestiuni, precum cele din domeniul medical şi al comunicaţiilor.