Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.04.2012

Compania aeriană low-cost BlueAir intenționeză să acceadă pe piața avia din Republica Moldova

Compania aeriană low-cost BlueAir intenționeză să acceadă pe piața avia din Republica Moldova

Despre examinarea posibilităților ca BlueAir să opereze zboruri low-cost de pe Aeroportul Internațional Chișinău sau Aeroportul din Bălți s-a discutat în cadrul unei întrevederi a Ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Șalaru cu Directorul General al companiei, Sheriff Ussama.

Directorul General BlueAir a menționat că este interesat să vină cu un concept nou pe piața avia din Republica Moldova investind în construcția unui terminal nou de pasageri de dimensiunile celui existent  în Aeroportul Internațional din Chișinău.

La rândul său, Ministrul Anatol Șalaru și-a arătat deschiderea și disponibilitatea de a susține în continuare companiile aeriene low-cost care își manifestă interesul de a intra pe piața autohtonă, în scopul creării tuturor posibilităților pentru ca cetățenii Republicii Moldova să zboare la prețuri avantajoase.

În acest context, Ministrul a menționat că în condițiile în care Aeroportul Internațional din Chișinău nu  este în gestiunea Ministerului, o altă opțiune ar fi Aeroportul din Bălți, unde în rezultatul încheierii unui Parteneriat Public Privat vor demara lucrări de modernizare a infrastructurii aeroportului, a pistei de decolare pentru asigurarea fucționalității acestuia și instalarea unui nou sistem iluminator, etc.

BlueAir este prima companiei aeriană cu capital 100 % privat, care a lansat curse low-cost în România şi deţine în prezent peste 40 la sută din piaţa low-cost românească.

Potrivit Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, flota BlueAir este formată din 18 aeronave de tip Boeing, cu  capacități între 126 și 170 de locuri.
Compania BlueAir operează curse spre 28 de destinații,  iar  din 2004 până în prezent, circa 6,5 mln de pasageri au ales să zboare cu acest operator aerian.

cuvinte-cheie: BlueAir

Comentarii (0)

 

Sus