Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-25/preshedintele-consiliului-european-rom-nia-devine-un-punct-de-intrare-sigur-in-schengen-24833.html
Data: Apr 25, 2012 (12:16)

Preşedintele Consiliului European: România devine un punct de intrare sigur în Schengen

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat, miercuri, în Parlament, că apreciază măsurile luate de România în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, condiţii în care ţara noastră "devine un punct de intrare sigur" în spaţiul de liberă circulaţie.

El a arătat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu pe marginea intrării Românei în zona Schengen şi a precizat că la reuniunea Consiliului European din martie toţi liderii europeni au subliniat că ţara noastră a îndeplinit condiţiile legale pentru accederea la acest spaţiu.

"Discutând cu miniştrii de interne s-a pus problema accederii României şi Bulgariei în septembrie şi mă bucur că România are încredere şi ia măsuri în problemele de graniţă şi de coordonare a poliţiei de graniţă. În aceste condiţii, România devine un punct de intrare sigur în Schengen. Sunt convins că în ceea ce priveşte controlul frontalier este o problemă care pune şi probleme bugetare, dar aceste opţiuni sunt necesare pentru a se ajunge la standardele şi pentru a ne asuma responsabilitatea ca membri ai UE", a afirmat Herman Van Rompuy, în discursul susţinut în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, anunţă Agerpres.