Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-24/joi-26-aprilie-la-ribnitza-va-fi-dat-startul-primului-tren-marfar-care-va-circula-din-republica-mold-24814.html
Data: Apr 24, 2012 (15:00)

Joi, 26 aprilie, la Rîbniţa va fi dat startul primului tren marfar care va circula din Republica Moldova direct prin regiunea transnistreană

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc. În cadrul disucţiei au fost abordate mai multe subiecte ce vizează procesul de reglementare a problemei transnistrene, inclusiv fiind discutate aspecte concrete ale dialogului Chişinău – Tiraspol.

Premierul a apreciat spiritul de cooperare în vederea asigurării unei circulaţii libere între cele două maluri ale Nistrului în perioada sărbătorilor pascale, menţionînd că cetăţenii nu au întîmpinat impedimente la trecerea peste Nistru.

O atenţie specială în cadrul discuţiilor a fost acordată implementării deciziei protocolare „Referitor la reluarea deplină a transporturilor marfare feroviare prin regiunea transnistreană”, pe care au avut-o Vlad Filat şi Evgheni Şevciuc la 30 martie la Tiraspol. Astfel, interlocutorii au constatat că toate activităţile preparatorii se desfăşoară în termenii agreaţi şi au convenit că joi, 26 aprilie, la Rîbniţa va fi dat startul primului tren marfar care va circula din Republica Moldova direct prin regiunea transnistreană, informează Serviciul de presă al Executivului.