Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-21/o-delega-ie-parlamentara-va-participa-la-sesiunea-de-primavara-a-adunarii-parlamentare-a-consiliului-24801.html
Data: Apr 21, 2012 (02:25)

O delegație parlamentară va participa la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova condusă de vicepresedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, va participa, în perioada 23-27 aprilie 2012, la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care se va desfășura la Strasbourg, Franța. 

Din componența delegației fac parte președintele Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Igor Corman, deputații Ana Guțu, Valeriu Ghilețchi, Vladimir Voronin și Grigore Petrenco.

Una din temele majore ale sesiunii vor fi efectele primăverii arabe și dezbateri privind egalitatea de șanse între femei și bărbați în statele arabe.

Potrivit proiectului ordinii de zi a sesiunii parlamentarii din statele membre ale Consiliului Europei urmează să examineze un raport de activitate al Biroului și Comitetului Permanent, o comunicare a Comitetului de Miniștri al acestui for european.

Agenda sesiunii include și chestiuni ce țin de promovarea cetățeniei active în Europa, buna gestionare și etica în domeniul sportului, protecția libertății de exprimare și de informare pe internet și mass-media on-line, situația persoanelor strămutate intern și a repatriaților din regiunea Caucazului de Nord, promovarea unei politici adecvate privind paradisurile fiscale, asigurarea cetățenilor cu pensii decente și altele, anunţă Srrviciul de presă al Legislativului.