Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-12/poli-ia-a-re-inut-o-grupare-criminala-suspectata-de-sav-r-irea-unui-ir-de-t-lharii-in-r-moldova-i-uc-24745.html
Data: Apr 12, 2012 (17:21)

Poliția a reținut o grupare criminală suspectată de săvârșirea unui șir de tâlhării în R.Moldova și Ucraina

Potrivit Serviciului de presă al MAI, poliția a reținut o grupare criminală, formată din 6 cetățeni, suspectată de săvârșirea unui șir de tâlhării în Republica Moldova și Ucraina. Identificarea și reținerea suspecților a avut loc grație unei colaborări eficiente dintre angajații Direcției generale servicii operative a Departamentului poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Moldova, în colaborare cu colegii săi din cadrul Direcției afacerilor Interne din regiunea Cernăuți. Lucrătorii operativi din ambele părți au stabilit că, din grup fac parte 4 cetățeni moldoveni și 2 ucraineni. Aceștia au vârste cuprinse între 33 și 44 de ani, câțiva dintre ei judecați anterior pentru infracțiuni similare.

Până în prezent poliția a stabilit complicitatea celor șase indivizi la șase tâlhării: două pe teritoriul Moldovei (raionul Briceni) și patru - pe teritoriul Ucrainei, (regiunea Cernăuți). Potrivit cercetărlor polițienești scenariul crimelor era de același tip: suspecții, prin spargere de geam sau ușă, cu cagule pe cap, pătrundeau pe timp de noapte în casele oamenilor mai avuți, legau victimele cu cablu telefonic sau cu cablu de la aparate electrocasnice, le amenințau cu pistoale mulaj și sustrăgeau bani, aur, telefoane mobile, tehnică de calcul.

Actualmente, cei 6 se află în arest preventiv și sunt cercetați în baza art. 188 al. 2 Cod Penal al RM «Tâlhăria». Potrivit legislației, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea fărădelegi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 15 ani.