Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-12/in-perioada-urmatoare-pretzurile-la-produsele-petroliere-nu-vor-fi-majorate-24746.html
Data: Apr 12, 2012 (18:27)

În perioada următoare preţurile la produsele petroliere nu vor fi majorate

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întîlnire cu agenţii economici de pe piaţa produselor petroliere. În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte ce ţin de piaţa petrolieră din R. Moldova, problemele care există şi modul în care acestea pot fi soluţionate.  Petroliştii au vorbit despre necesitatea excluderii tichetelor, precizînd că deja nicăieri această metodă de achitare pentru produsele petroliere nu se mai practică. În context, Viorel Chetraru a spus că, pe parcursul a patru luni, centrul documentează mai multe dosare, unde se investighează furturile de produse petroliere care se practică în baza tichetelor contrafăcute.

De asemenea, petroliştii au menţionat că, în ultima perioadă, au început să piardă din volumul de vînzări, un motiv fiind şi preţul mai mic la produsele petroliere ce se comercializează în stînga Nistrului. Un alt subiect al discuţiei a vizat reducerile  care se practică în acest sector de către unele companii şi modul în care acestea afectează vînzările de produse petroliere.

Vlad Filat le-a solicitat să vină cu informaţii bine documentate vizazi de problemele cu care se confruntă, menţionînd că vor fi găsite soluţii, aşa cum s-a întîmplat şi anterior. În context, s-a decis ca următoarea întîlnire a Premierului cu agenţii economici de pe piaţa produselor petroliere să aibă loc pînă la finele lunii curente.

„De fiecare dată, cînd a fost cazul ne-am întîlnit şi cred că am reuşit să soluţionăm mai multe probleme care vă afectau activitatea. Vă îndemn şi în continuare, atunci cînd vă confruntaţi cu probleme, să apelaţi la Guvern”, a precizat Prim-ministrul.

Un alt subiect al discuţiilor a ţinut de metodologia formării preţurile la produsele petroliere. În scurt timp urmează să aibă consultări pe marginea acestui subiect, iar ulterior,  metodologia respectivă va fi aprobată de Guvern. 

În cadrul întîlnirii s-a convenit că, în perioada următoare preţurile la produsele petroliere nu vor fi  majorate.

La întîlnire au mai participat Valeriu Lazăr, vicepremier, ministru al Economiei, Victor Bodiu, Secretar General al Guvernului, Viorel Chetraru, director general al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, Victor Parlicov, director general al Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în Energetică.