Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
11.04.2012

Un nou program de masterat: Civilizaţia europeană

Un nou program de masterat: Civilizaţia europeană

15 studenţi vor putea beneficia, din toamna anului 2012, de un nou program de masterat în domeniul ştiinţelor umanistice - „Civilizaţia europeană. Mari cărţi ale umanităţii”. Programul vizat este bilingv ( în română şi franceză), el fiind iniţiat în vederea creării unor parteneriate durabile cu universităţi prestigioase din reţeaua Agenţiei Universităţilor Francofone.
Programul a apărut graţie  Institutului Cultural Român de la Chişinău, Universităţii de Vest din Transilvania şi Universităţii de Stat din Moldova.

Despre acest program au discutat astăzi, în cadrul unei întrevederi, Mihail Şleahtiţchi, Ministrul Educaţiei, Petru Guran, directorul Institutului Cultural Român de la Chişinău, reprezentanţi ai Universităţii de Stat din Moldova şi ai Direcţiei Învăţămînt superior din cadrul Ministerului Educaţiei.

Ministrul educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a salutat iniţiativa şi a spus că este una de pionierat în Moldova. El  a mai declarat că absolvenţii acestui program vor fi în stare să dea o altă consistenţă domeniilor în care vor activa, să ofere societăţii un nou stil de gîndire, o nouă viziune asupra faptelor şi evenimentelor.

Cursul va avea ca obiect de studiu titluri din canonul cultural european, a informat Petru Guran, directorul Institutului Cultural Român, şi presupune citirea tuturor operelor în original. Profesorii îi vor iniţia pe studenţi în universul istoric, intelectual, spiritual al cărţii şi autorului ei.

Fiecare curs va fi condus în binom de un profesor invitat şi de un profesor autohton. Profesorul invitat se va deplasa de două ori pe semestru, prima dată la începutul cursului pentru un program intensiv de introducere în materia, a doua oră pentru a desăvîrşi pregătirea studenţilor în exerciţiul comentariului şi de a participa la evaluarea lui. Profesorul autohton va monitoriza studenţii de-a lungul semestrului în citirea şi comentarea cărţilor care fac obiectul cursului.
Absolvenţii acestui program de masterat vor primi diplome comune ale Universităţii de Vest din Transilvania şi Universităţii de Stat din Moldova, informează Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus