Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.04.2012

O delegație parlamentară efectuează, în perioada 9-13 aprilie 2012, o vizită în China

O delegație a Grupului de prietenie cu Republica Populară Chineză din cadrul Parlamentului Republicii Moldova condusă de Vicepreședinta Legislativului, Liliana Palihovici, efectuează, în perioada 9-13 aprilie 2012, o vizită în China. Din componența delegației fac parte deputații Veaceslav Ioniță, președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Populară Chineză, Alexandru Stoianoglo, Alexandru Cimbriciuc, Constantin Starîș și Gheorghe Anghel.

La Beijing parlamentarii moldoveni vor avea întrevederi cu Li Zaoxing, președintele Comitetului Afacerilor Externe al Adunării Naționale a Reprezentanților Populari din Întreaga Chină (ANRPÎC), președinte al Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul ANRPÎC, și Ma Wenpu, vicepreședinte al acestui Comitet. Cei doi oficiali chinezi au vizitat anterior Republica Moldova.
Potrivit programului, membrii delegației vor vizita municipiile Shen Zhen și Shang Hai, se vor întîlni cu conducerea comitetelor permanente ale Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din municipiile respective, vor lua cunoștință de activitatea mai multor unități economice din aceste orașe.

Relațiile interparlamentare moldo-chineze se caracterizează prin dinamică pozitivă, în ultimii ani avînd loc mai multe schimburi de delegații. În septembrie 2011 a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova Sang Guowei, Vicepreședintele Comitetului Permanent al Marii Adunări Naționale a Reprezentanților Poporului  Chinez.
Grupul de prietenie cu Republica Populară Chineză din cadrul Parlamentului Republicii Moldova este constituit din 32 de deputați.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus