Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.04.2012

Incubatorului de Afaceri se va deschide în oraşul Ştefan Vodă pe data de 12 aprilie

Incubatorului de Afaceri se va deschide în oraşul Ştefan Vodă pe data de 12 aprilie

Potrivit Ministerului Economiei, Incubatorul de Afaceri din Ştefan Vodă va găzdui 19 companii, inclusiv întreprinderi orientate spre producere, care vor crea, ca rezultat, cel puţin 60 locuri noi de muncă.

Incubatorul de afaceri din or. Ştefan-Vodă reprezintă o instituţie, care oferă antreprenorilor cu idei şi planuri de afaceri viabile şansa de a le realiza într-un mediu potrivit. Companiile rezidente vor beneficia de spaţii de producere sau oficii la preţ redus, consultanţă şi instruire antreprenorială, suport consultativ la achiziţionarea echipamentului, costuri de administrare reduse, alte facilităţi şi avantaje.

Incubatorul de Afaceri Ştefan–Vodă a fost creat în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ,,Stimularea Economică în Zonele Rurale”, finanţat de UE, în concordanţă cu priorităţile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport în afaceri adecvate necesităţilor mediului de afaceri, în deosebi din zonele rurale.


Incubatorul va fi axat în domeniile de producere şi piaţa serviciilor. Cel puţin 40% din rezidenţi vor fi tipic orientaţi spre producere, 50% vor lucra în piaţa serviciilor, iar restul vor acorda servicii in cadrul incubatorului, cum ar fi contabilitate, servicii de consultanţă în afaceri şi juridice.

În contextul celor menţionate, Guvernul Republicii Moldova recunoaşte şi apreciază importanţa sectorului IMM drept bază pentru dezvoltarea economiei naţionale. Experienţa Uniunii Europene ne demonstrează că sectorul IMM poate avea o contribuţie substanţială la realizarea PIB-ului, crearea de noi locuri de muncă, stimularea exporturilor.

La ceremonia de deschidere va participa dl. Vlad Filat, Prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Lazăr, Viceprim-ministru, ministrul economiei; Dirk Schuebel, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus