Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-10/i-s-calea-ferata-din-moldova-prejudiciata-cu-circa-80-milioane-lei-24714.html
Data: Apr 10, 2012 (19:57)

Î.S. „Calea Ferată din Moldova” prejudiciată cu circa 80 milioane lei

Angajaţii Direcţiei investigare a fraudelor a Departamentului de poliţie al Ministerului Afacerilor Interne au intrat în posesia unei informaţii operative, precum că, în anul 2011, în cadrul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, persoane cu funcţii de răspundere, prin abuz de putere și de serviciu au prejudiciat considerabil bugetul întreprinderii cu circa 80 mln lei.

În cadrul acţiunilor operative de investigaţie oameni legii au stabilit: câţiva angajaţi ai ÎS „CFRM”, au organizat o licitaţie de vânzare a bunurilor aflate în gestiunea întreprenderii, şi anume, a 6 locomotive. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Federaţia Rusă, însă, preţul mărfii a fost diminuat cu 80 milioane lei.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art.327 al 2 CP RM „Abuz de putere sau abuz de serviciu”. Pentru o asemenea infracțiune legislaţia prevede o pedepsă cu amendă în mărime de la 10.000 la 20.000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Actualmente, poliţia investighează cazul în vederea stabilirii scopului acestei vânzări la un preț redus a proprietăţii întreprinderii. De asemenea, forţele de ordine desfăşoară acțiuni de specialitate menite să stabilească persoanele care se fac vinovate de abuz, anunţă Centrul de presă al DP al MAI.