Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-10/ghidul-investitorilor-va-facilita-investi-iile-in-businessul-agricol-din-moldova-24709.html
Data: Apr 10, 2012 (19:27)

Ghidul Investitorilor va facilita investițiile în businessul agricol din Moldova

Proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), finanțat de Guvernul SUA, a lansat recent ”Ghidul Investitorilor în Agricultura de Valoare Înaltă (AVI).” Acest document evidențiază etapele esențiale ale procesului de creare și operare a unei afaceri în domeniul agricol în Moldova, inclusiv înregistrarea companiei și obținerea licenței, angajarea de personal și conformarea cu legislația muncii, identificarea resurselor financiare și operaționale necesare.

Ghidul reprezintă o sursă unica de informații importante privind cerințele de licențiere, stimulentele și restricțiile pentru investiții, modul de deținere în proprietate a terenurilor agricole și normele de utilizare a pământului, siguranța alimentelor și regulamentele de mediu, precum și programele existente de finanțare. Documentul oferă, de asemenea, orientare strategică companiilor și persoanelor fizice din Moldova și din străinătate, care sunt în căutare de oportunități pentru investiții în sectorul AVI (fructe, legume, struguri de masă) și evidențiază măsurile-cheie în ceea ce privește relațiile cu autoritățile publice din Moldova pe parcursul întregului proces investițional.

Ghidul Investitorilor este distribuit agenților publici și privați, inclusiv Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Organizației pentru Promovarea Investițiilor și Exporturilor din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie, Asociației Investitorilor Străini, asociațiilor agricole, furnizorilor de servicii, precum si altor entități interesate.

Ghidul Investitorilor în AVI din Moldova poate fi solicitat în forma electronică sau pe suport de hârtie de la Oficiul proiectului ACED din Chișinău: Centrul Kentford, etajul 3, și este pus la dispoziția solicitanților în mod gratuit.

ACED este un program cu o durată prevăzută de 5 ani, cofinanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională USAID şi MCC, având ca obiectiv extinderea și îmbunătățirea producerii şi comercializării produselor agricole cu valoare adăugată înaltă în Republica Moldova.

Pentru mai multe informații contactați: Aurel Stratan, specialist în comunicare ACED, Development Alternatives, Inc. Tel.: (+373 22) 595265; mob.: 069275843 || 079032674, email: Aurel_Stratan@dai.com.