Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-07/noua-localitatzi-din-r-moldova-vor-fi-finantzate-pentru-asigurarea-cu-acces-la-apa-potabila-shi-cana-24699.html
Data: Apr 7, 2012 (00:50)

Nouă localităţi din R.Moldova vor fi finanţate pentru asigurarea cu acces la apă potabilă şi canalizare

Nouă localităţi din R.Moldova vor fi finanţate în totalitate pentru asigurarea cu acces la apă potabilă şi canalizare, iar pentru alte 6 localităţi urmează a fi identificate resurse financiare din alte surse. Aceasta prevede Acordul de finanţare semnat cu Banca Mondială privind Proiectul Naţional de Aprovizionare cu Apă şi Canalizare. Modificări ale acestui acord au fost operate astăzi în cadrul şedinţei Comitetului Interministerial pentru Planificare Strategică (CIPS), prezidată de premierul Vlad Filat.

Premierul Vlad Filat a spus că, asigurarea cu apă de calitate a cetăţenilor este o prioritate a Guvernului.

„Avem nevoie de o Strategie care să ne ofere o viziune în ansamblu ce avem de făcut pentru ca toţi locuitorii ţării să aibă acces la apă de calitate. Este necesar de mobilizat toate forţele pentru a valorifica resursele disponibile în buget, dar şi cele care vin din partea donatorilor, pentru ca în termeni reali să realizăm acest deziderat”, a precizat Premierul.

În cadrul şedinţei au fost discutate politicile ce ţin de profesionalizarea armatei naţionale, modernizarea mecanismului de investigare a cazurilor de încălcare a drepturilor omului de către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, dar şi eficientizarea instituţiilor teatral concertistice din R. Moldova.