Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-06/marcel-raducan-i-cristian-petrescu-au-discutat-perspectivele-colaboraii-in-domeniul-dezvoltarii-regi-24666.html
Data: Apr 6, 2012 (01:40)

Marcel Răducan și Cristian Petrescu au discutat perspectivele colaborăii în domeniul dezvoltării regionale

Marcel Răducan Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și omologul său Cristian Petrescu, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România au discutat, în după amiaza zilei de astăzi, perspectivele colaborării  dintre Republica Moldova și România în domeniul dezvoltării regionale, în contextul  implementării Acordului de colaborare dintre aceste două state.

În cadrul dialogului s-a discutat despre proiectele de dezvoltare regională care pot fi finanțate din cele 100 milioane euro acordate print-un ajutor nerambursabil Republicii Moldova de către România.

Marcel Răducan a specificat că MDRC este gata să colaboreze cu partea română pentru a acorda suportul tehnic necesar stabilirii criteriilor de identificare și selectare a potențialelor proiecte.  De asemenea, ministrul a solicitat sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului din România în preluarea Eurocodurilor în limba română. 


La rîndul său, ministrul român a comunicat că MDRC și MDRT vor elabora metodologia pentru proiectele comune, dar vor solicita și implicarea instituțiilor de resort din RM și România pentru a identifica proiecte durabile.

Partea română a mai adăugat că actualmente sunt ratificate patru domenii de finanțare: asistență umanitară și de urgență, transport, învățămînt și energie.

Marius Lazurcă, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, prezent la eveniment,  a comunicat că, în contextul elaborării metodologiei proiectelor o ulterioară discuție asupra eventualelor proiecte ar putea avea loc în perioada 25-26 aprilie 2012 la București, unde se va desfășura Comisia Mixtă pe Economie.