Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.04.2012

Şeful unui Birou de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei reţinut de CCCEC pentru fabricarea şi punerea în circulaţie a banilor falşi

Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale „Sud” a Centrului anticorupţie au reţinut pe şeful unui Birou de Probaţiune din cadrul Ministerului Justiţiei bănuit în fabricarea şi punerea în circulaţie a banilor falşi în valută străină.

În cadrul investigaţiilor, s-a stabilit că funcţionarul, acţionînd în comun cu alte persoane, la moment nestabilite, au elaborat o schemă prin care în mod fraudulos produceau şi puneau în circulaţie bancnote cu nominalul de 100 dolari SUA.Banii falşi erau puşi în circulaţie în pieţile din capitală, benzinării, precum şi vinduţi contra sumelor mai mici de dolari autentici.

Astfel, în vederea documentării schemei ilicite şi stabilirii tuturor persoanelor implicate, sub controlul ofiţerilor CCCEC, au fost achiziţionaţii 6 300 dolari falşi contra sumei de 2 600 dolari veritabili.

În rezultatul realizării unor măsuri operative de investigaţie, de către ofiţerii DGT “Sud” făptuitorului a fost reţinut în preajma unui local din capitală, în momentul în care acesta înceraca să vîndă 6 300 dolari falşi.

Potrivit CCCEC, o cauză penală a fost pornită pentru „fabricarea şi punerea în circulaţie a banilor falşi în valută străină sau a titlurilor de valoare false”, care prevede o pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de la 5 la 10 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus