Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-04-04/executivul-a-aprobat-strategia-de-dezvoltare-a-sectorului-tehnologiei-informatziei-shi-comunicatziil-24644.html
Data: Apr 4, 2012 (19:05)

Executivul a aprobat Strategia de dezvoltare a sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pe anii 2012-2015

Membrii Cabinetului de Miniştri aprobat proiectul de lege cu privire la aprobarea Strategiei de dezvoltare a sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor pe anii 2012-2015.

Documentul are scopul de a atrage în sectorul TIC noi investiţii, iar realizarea obiectivelor Strategiei va permite transformarea economiei ţării în una bazată pe informaţie şi cunoaştere, datorit avantajelor pe care le oferă TIC.

Guvernul a adoptat Planul de acţiuni pentru o Guvernare Deschisă pe anii 2012-2013. Stela Mocan, directoarea Centrului de Guvernare Electronică, a prezentat principalele acţiuni efectuate în acest sens pînă în prezent, printre care: Iniţiativa Datelor Guvernamentale Deschise (portarul www.date.gov.md conţine 150 seturi de date de la 20 de ministere şi autorităţi publice), Fondul naţional de date geospaţiale şi Declaraţia fiscală electronică. În acelaşi timp, în vederea promovării unei guvernări transparente şi sporii calităţii serviciilor publice, este elaborat portalul Guvern pentru Cetăţeni, www.servicii.gov.md,  în calitate de ghişeu unic de acces la toate serviciile publice prestate în mod electronic.