Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.04.2012

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Daniel Russell, Asistent-adjunct al Secretarului de Stat al SUA

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Daniel Russell, Asistent-adjunct al Secretarului de Stat al SUA

La întrevedere a participat şi Ambasadorul SUA William Moser. Premierul Vlad Filat a apreciat cu această ocazie călătoria de ieri cu bicicletele pe o porţiune a drumului Sărăteni-Soroca, care va fi renovat în cadrul Programului „Compact”.

„Vă rog să-i transmiteţi mulţumirile noastre doamnei Hillary Clinton, care este şeful acestui program şi să o asiguraţi că vom implementa proiectul cu mare responsabilitate”, a spus Vlad Filat.

În cadrul întrevederii au fost evaluate progresele înregistrate de Republica Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

La rîndul său, Daniel Russell a remarcat importanţa progreselor înregistrate de ţara noastră în acest domeniu şi a menţionat faptul că republica Moldova va beneficia în continuare de suportul Statelor Unite ale Americii.

Asistentul-adjunct al Secretarului de Stat al SUA a salutat, de asemenea, vizita Viceprim-ministrului, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă, la Washington, în perioada 19-20 martie 2012, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Hillary Clinton.

Un alt subiect abordat în cadrul discuţiei de astăzi a fost reglementarea conflictului transnistrean. Premierul Vlad Filat a menţionat că reluarea negocierilor oficiale în formatul 5+2 este un pas important.

„Formatul 5+2 este o platformă în cadrul căreia putem negocia, iar noi vom folosi la maxim toate oportunităţile pe care le avem pentru a soluţiona acest conflict”, a spus Vlad Filat.

Prim-ministrul a reiterat poziţia Republicii Moldova de modificare a formatului de pacificatori pe Nstru şi înlocuirea acestuia cu o misiune civilă internaţională, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus