Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.04.2012

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Daniel Russell

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Daniel Russell

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov a avut, pe data de 2 aprilie curent, o întrevedere cu Asistentul Adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Daniel Russell, aflat într-o vizită de lucru la Chişinău.

Vicepremierul l-a informat pe oficialul american despre acţiunile întreprinse în domeniul consolidării măsurilor de încredere între Chişinău şi Tiraspol. În acest context, Daniel Russell a salutat relansarea pe 19 martie 2012 a activităţii grupurilor de lucru, precum şi a subliniat importanţa semnării la 30 martie a deciziei protocolare cu privire la principiile reluării plenare a transportului feroviar de mărfuri prin regiunea transnistreană.

De asemenea, Eugen Carpov a trecut în revistă recentele evoluţii în procesul de negocieri pentru reglementarea conflictului transnistrean. Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea perspectivelor următoarei runde de negocieri, care va avea loc în perioada 17-18 aprilie la Viena.

Daniel Russell a apreciat eforturile depuse de autorităţile de la Chişinău în vederea sporirii încrederii între cele două maluri ale Nistrului, dînd asigurări că Washingtonul va oferi în continuare sprijinul necesar pentru promovarea măsurilor de consolidare a încrederii şi la identificarea unei soluţii viabile pentru conflictul transnistrean, informează Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie: Eugen | Carpov | Danie | Russell | reintegrare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus