Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.04.2012

Au fost deschise ofertele financiare pentru lucrările de supraveghere a reconstrucției drumului Sărăteni-Soroca

Au fost deschise ofertele financiare pentru lucrările de supraveghere a reconstrucției drumului Sărăteni-Soroca

Astăzi Administrația de Stat a Drumurilor și Fondul Provocările Mileniului Moldova au deschis public ofertele financiare ale companiilor care au aplicat în cadrul concursului pentru efectuarea supravegherii lucrărilor de reconstrucție a drumului Sărăteni-Soroca de 93 de km, inclus în Programul Compact.

Majoritatea ofertelor financiare propuse pentru supravegherea reabilitării celor 93 de km de drum nu diferă substanțial între ele, fiind de circa 3,5 mil USD (http://www.asd.md/).

Experții celor două instituții au deschis doar ofertele financiare ale companiilor care au prezentat propuneri tehnice ce au acumulat punctajul minim. Astfel, dintre cele 28 de propuneri tehnice prezentate, doar pentru 11 propuneri, ale companiilor din Italia, Franța, Marea Britanie, Romania și Grecia, au fost deschise ofertele financiare. Ulterior, experții vor analiza ofertele financiare prezentate, iar cîștigătorul va fi anunțat pînă la finele lunii aprilie curent.

Dintre ofertele financiare prezentate 6 se referă la supravegherea lucrărilor de construcție pe o lungime de circa 45 de km, de la intersecția Sărăteni și pînă la intrarea în orașul Ghindești, iar 5 oferte țin de supravegherea reconstrucției unei porțiuni de circa 48 de km, care începe de la intrarea în orașul Ghindești pînă la intersecția Drochia. 

 
În procesul de supraveghere a lucrărilor de construcție a drumurilor, companiile selectate vor avea rolul de Inginer și vor fi responsabile să monitorizeze lucrările efectuate, să aprobe materialele de construcție utilizate în procesul de reabilitare, să verifice și să aprobe calitatea lucrărilor executate etc. De asemenea, companiile de supraveghere vor urmări în ce măsură sînt respectate cerințele de protecție a mediului pe parcursul reconstrucției drumurilor.

Supravegherea lucrărilor de construcție a drumului Sărăteni–Soroca va demara în lunile mai-iunie 2012, concomitent cu lucrările de reabilitare a traseului.


Potrivit Departamentului comunicare FPM Moldova, reconstrucția și modernizarea drumului de 93 de km Sărăteni-Soroca este obiectivul proiectului Reabilitarea drumului în cadrul Programului Compact, implementat de Fondul Provocările Mileniului și finanțat de Guvernul SUA, grație generozității poporului american. Programul Compact își propune să contribuie în perioada 2010-2015 la creşterea veniturilor populaţiei din Republica Moldova prin dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură performantă.

cuvinte-cheie: Sărăteni-Soroca

Comentarii (0)

 

Related news

Sus