Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.04.2012

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin. Oportunităţile de intensificare a colaborării între două state, în special, pe latura economico-comercială, au fost discutate astăzi, 2 aprilie 2012, în cadrul întrevederii  Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin. Oficialul rus l-a informat pe Preşedintele Republicii Moldova despre existenţa, în perioada imediat următoare, a unei serii de oportunităţi de comunicare directă cu oficiali ruşi de rang înalt.

“Republicii Moldova va dezvolta în continuare colaborarea cu Federaţia Rusă bazându-se pe relaţiile istorice ale ambelor popoare şi beneficii reciproce”, a spus Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, menţionând că “întotdeauna voi comunica cu Federaţia Rusă în limbajul prieteniei, pe prim plan fiind puse interesele poporului Republicii Moldova”.

Nicolae Timofti a menţionat în calitate de una dintre direcţiile prioritare ale colaborării moldo-ruse intensificarea raporturilor comerciale între ambele state.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin, l-a informat pe Preşedintele Republicii Moldova despre oportunitatea de a participa, pe data de 15 mai 2012, la reuniunea informală a preşedinţilor statelor CSI.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a menţionat că întrevederea cu Preşedintele Federaţiei Ruse este o oportunitate bună pentru a găsi noi modalităţi de intensificare a relaţiilor între ambele state.

Părţile au menţionat evoluţiile pozitive în procesul de negocieri pe marginea soluţionării diferendului transnistrean.
În cadrul întrevederii cu oficialul rus, Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de condoleanţe şi compasiune poporului rus şi rudelor celor decedaţi în accidentul aviatic, care a avut loc în dimineaţa zilei de astăzi în preajma oraşului rus Tiumeni, informează Serviciul de presă al Aparatului Președintelui R. Moldova.

cuvinte-cheie: Nicolae | Timofti | Valeri | Kuzmin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus