Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.03.2012

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Celeste A. Wallander, Adjunctul Asistentului Secretarului Apărării SUA

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Celeste A. Wallander, Adjunctul Asistentului Secretarului Apărării SUA

Discuţia s-a axat pe subiecte privind relaţiile dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, fiind remarcată dinamica pozitivă a dezvoltării acestora. În mod special au fost examinate aspectele ce vizează cooperarea moldo-americană în domeniul pregătirii profesionale a militarilor din ţara noastră, precum şi posibilitatea de participare a Republicii Moldova la operaţiuni de pacificare nemilitare.

Adjunctul Asistentului Secretarului Apărării SUA a menţionat că ţara sa este dispusă să acorde asistenţă Republicii Moldova în instruirea specialiştilor şi consolidarea capacităţilor forţelor armate ale Republicii Moldova.

Un subiect aparte al discuţiei l-a constituit soluţionarea conflictului transnistrean. În acest context, Vlad Filat a făcut o trecere în revistă a evenimentelor ce vizează această dimensiune.

„Astăzi, la Tiraspol, voi avea încă o întrevedere cu Evghenii Şevciuc, prima care nu se va desfăşura în prezenţa mediatorilor în proces. Chestiunile pe care le discutăm la această etapă vizează soluţionarea problemelor cotidiene ale oamenilor, inclusiv circulaţia liberă, transportarea mărfurilor pe calea ferată etc.”, a precizat Premierul.

Totodată, Prim-ministrul a menţionat că toate eforturile Guvernului Republicii Moldova sînt îndreptate spre realizarea obiectivului primordial – reunificarea ţării.

Partea americană a reiterat deplina susţinere a poziţiei Guvernului RM în ceea ce priveşte abordarea problematicii transnistrene şi a mecanismelor de reglementare în bază principiilor integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova.

La întrevedere a participat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, William H. Moser, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus