Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.03.2012

La Tiraspol are loc o şedinţă de lucru a grupurilor de experţi privind reglementarea transnistreană

La Tiraspol are loc o şedinţă de lucru a grupurilor de experţi privind reglementarea transnistreană

Potrivit unui comunicat al guvernului, la Tiraspol are loc o şedinţă de lucru a grupurilor de experţi privind reglementarea transnistreană cu participarea Prim-ministrului Vlad Filat şi a lui Evghenii Şevciuk.

Principalul subiect al ordinii de zi vizează reluarea transportului de mărfuri pe calea ferată în regiune.

În debutul şedinţei, Evghenii Şevciuk a menţionat importanţa reluării circulaţiei feroviare, chestiune care este de interes reciproc. El a precizat că problema în cauză este una veche, de 4-5 ani, şi a evidenţiat necesitatea găsirii unei soluţii de compromis.
La rîndul său, Prim-ministrul a subliniat că întîlnirea de astăzi este rezultatul înţelegerilor stabilite anterior. „La prima întîlnire cu domnul Şevciuk ne-am înţeles că atît în procesul de negocieri, cît şi în relaţiile noastre, ne vom conduce de realităţi şi că acestea vor fi pragmatice”, a spus Vlad Filat.

Premierul a mulţumit reprezentanţilor politici şi grupurilor de experţi pentru activitatea desfăşurată în vederea reluării transportului de mărfuri pe segmentul transnistrean de cale ferată, precum şi pentru toată activitatea de pînă acum, atenţionînd că multe alte probleme aşteaptă de a fi soluţionate în continuare.

„Pentru noi principalul obiectiv este îmbunătăţirea condiţiilor de activitate şi de viaţă a cetăţenilor noştri. Libertatea circulaţiei persoanelor, a mărfurilor, dezvoltarea relaţiilor economice şi a domeniului social - sînt determinante în activitatea noastră”, a punctat Vlad Filat.

Premierul a declarat că Chişinăul va aborda acest proces cu un optimism bazat pe realităţi.

cuvinte-cheie: Vlad | Filat | Evghenii | Şevciuk

Comentarii (0)

 

Related news

Sus