Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
30.03.2012

CCCEC a reţinut un grup de persoane implicate în fabricarea şi punerea în circulaţie a leilor falşi

Aceştia au elaborat o schemă prin care produceau, în mod fraudulos, bancnote cu nominalul de 20, 50, 100 şi 200 lei. Banii falşi erau cheltuiţi în pieţile din capitală, benzinării ş.a., precum şi erau vinduţi contra sumelor mai mici de lei autentici.

Astfel, în vederea documentării schemei ilicite şi stabilirii tuturor persoanelor implicate, sub controlul ofiţerilor CCCEC, au fost procuraţi lei falşi contra unor sume diferite de lei veritabili (10 000 lei falşi contra sumei de 2 500 lei veritabili, 10 000 lei falşi procuraţi cu 3 800 lei autentici etc.)

Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi în flagrant delict, în incinta blocului în care domiciliază, în momentul în care încercau să vîndă 10 000 lei cu semne de falsificare pentru suma de 4 000 lei veritabili.

Ca urmare a percheziţiei efectuate la domiciliul acestora, a fost depistată tehnică specială, materiale folosite la fabricarea bancnotelor false, precum şi mijloace băneşti falsificate.

Ulterior a fost reţinut şi arestat al treilea membru al grupului, toţi trei au fost reţinuţi în conformitate cu art. 166 CPP.

Prin încheierea Judecătoriei Buiucani, pe numele acestora a fost emis un mandat de arest preventiv pe un termen de 25 de zile, persoanele fiind deţinute în Izolatorul de Detenţie Provizorie al Centrului.

Astfel, o cauză penală a fost pornită pentru fabricarea sau punerea în circulaţie a banilor falşi, bănuiţii riscînd o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus