Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.03.2012

Programului de dezvoltare a localităţilor din Zona de Securitate pentru anii 2012-2015, urmează să fie propus Guvernului spre aprobare

Programului de dezvoltare a localităţilor din Zona de Securitate pentru anii 2012-2015, urmează să fie propus Guvernului spre aprobare

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a relatat Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea ţării despre situaţia actuală şi perspectivele negocierilor oficiale pentru reglementarea conflictului transnistrean în formatul "5+2". Vicepremierul a remarcat importanţa consultărilor cu toţi partenerii internaţionali implicaţi în acest proces şi a subliniat necesitatea sporirii rolului UE şi SUA în procesul de negocieri în formatul "5+2".

Eugen Carpov a prezentat un sumar al activităţii grupurilor de lucru sectoriale, în contextul promovării măsurilor de consolidare a încrederii în reglementarea conflictului transnistrean. În context, reprezentanţii Serviciului Vamal şi ai Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor au prezentat perspectivele la capitolul reluării transportului feroviar de mărfuri prin regiunea transnistreană şi restabilirea legăturilor telefonice între cele două maluri ale Nistrului.

În aceeaşi şedinţă, Comisia a examinat proiectul Programului de dezvoltare a localităţilor din Zona de Securitate pentru anii 2012-2015, care urmează să fie propus Guvernului spre aprobare.

La finalul şedinţei, Prim-ministrul Vlad Filat a specificat că există o dinamică pozitivă şi un anumit progres pe domeniile importante ce ţin de reglementarea transnistreană. În acest context, Premierul a chemat toţi membrii Guvernului să vină cu propuneri şi iniţiative pe domeniile lor de activitate în vederea dinamizării procesului de reintegrare a ţării.

Comisia guvernamentală pentru reintegrarea ţării a fost instituită în baza hotărârii Guvernului nr. 132 din 04 martie 2011 şi are ca principală atribuţie asigurarea promovării de către toate instituţiile naţionale ale Republicii Moldova a unei politici unice în domeniul reintegrării ţării, informeză Biroul pentru Reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus