Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.03.2012

Concernul german Draexlmaier îşi extinde spaţiile de producţie la Bălţi

Concernul german Draexlmaier îşi extinde spaţiile de producţie la Bălţi

Compania  Draexelmaier a lansat procesul de construcţie a unei noi hale de producere, pe un spaţiu de 14 mii de metri pătraţi. Pentru comparaţie, cea de a doua hală de producţie, lansată în anul 2011 are un spaţiu de 8 mii de metri pătraţi. Finalizarea construcţiei este preconizată pentru luna noiembrie anul curent, iar producţia urmează a fi lansată în luna februarie 2013, odată cu realizarea a încă cca 1500 de noi angajări.

Declaraţiile au fost făcute de către conducerea companiei în cadrul întrevederii cu vicepremierul Valeriu Lazăr desfăşurate la Bălţi.

Conducerea Draexelmaier a informat că a început deja proiectările pentru următoarea fază de extindere a capacităţilor industriale, planificate pentru anii 2014-2015. Astfel, subzona doi a ZEL Bălţi va fi exploatată la capacitatea maximă, iar potrivit administraţiei Zonei, deja au fost identificaţi primii rezidenţi şi pentru subzona trei.

Componentele auto, ce urmează a fi produse la noua hală vor fi mai sofisticate decât cele produse acum, fiind livrate direct fabricilor de asamblare a automobilelor din Germania, unde procesul tehnologic este planificat „la minut. Din acest motiv, conducerea Draexelmaier a solicitat Guvernului fluidizarea la maxim posibil a fluxului de import/export a mărfurilor, implicit eficientizarea administrării vamale.

Totodată, pentru asigurarea cu cadre inginereşti locale a noilor fabrici, Draexelmaier a încheat un acord de parteneriat cu Universitatea Alecu Russo din Bălţi.

Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr a promis să acorde în continuare întregul suport informaţional şi administrativ investitorilor. În acelaşi timp, Valeriu Lazăr a salutat parteneriatul cu Universitatea de stat din Bălţi, după modelul german al „învăţământului dual”, care oferă o combinaţie eficientă între teorie şi practică la întreprinderile industriale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus