Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-03-29/5000-euro-in-schimbul-unei-decizii-a-inspectoratului-fiscal-de-stat-mun-baltzi-24548.html
Data: Mar 29, 2012 (12:30)

5000 euro în schimbul unei decizii a Inspectoratului Fiscal de Stat mun. Bălţi

Ofiţerii Centrului anticorupţie au reţinut un inspector fiscal din cadrul IFS mun. Bălţi, fiind bănuit de trafic de influenţă.

În fapt, acesta ar fi pretins şi primit de la un agent economic mijloace băneşti în sumă de 5000 euro pentru a influenţa persoane cu funcţii de răspundere din cadrul IFS Bălţi întru adoptarea unei decizii favorabile antreprenorului în legătură cu rezultatele unui control efectuat la acesta.

În rezultatul măsurilor operative de investigaţii întreprinse, ofiţerul fiscal a fost reţinut în flagrant delict în biroul de serviciu. La momentul reţinerii, suma de 5000 euro marcaţi „mită CCCEC”, care se afla în buzunarul stâng al cămăşii funcţionarului, a fost predată benevol la cererea colaboratorilor CCCEC.

Actualmente, bănuitul este deţinut în Izolatorul de Detenţie Provizorie a CCCEC.

Pe acest caz, Centrul anticorupţie a pornit o cauză penală pentru “trafic de influenţă”, bănuitul riscînd o pedeapsă cu amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.