Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-03-28/nicolae-timofti-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-rom-niei-la-chi-inau-marius-lazurca-24529.html
Data: Mar 28, 2012 (12:36)

Nicolae Timofti a avut o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă

Perspectivele intensificării colaborării pe domeniile economic, cultural și de integrare europeană a Republicii Moldova au fost discutate în cadrul întrevederii Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurcă. În cadrul întrevederii, Ambasadorul României a reconfirmat invitația Președintelui României, Traian Băsescu, de a vizita România.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a spus în cadrul întrevederii că "rămân pe poziția fermă că Republica Moldova și România sunt două state care trebuie să discute planuri care pot fi realizate, în special, în calitate de parteneri în procesul de integrare a Republicii Moldova în comunitatea europeană".

Președintele Republicii Moldova a transmis pe aceasta cale mulțumiri omologului său pentru tot suportul acordat Republicii Moldova și a menționat că una din formele unui parteneriat practic și eficient este colaborarea pe direcția sincronizării legislației Republicii Moldova cu cea europeană, accentuând economiile substanțiale a surselor financiare și timpului, necesare pentru traducerea actelor legislative.

Ambasadorul României, Marius Lazurcă a spus că "sunt aici pentru a manifesta dorința mea de a deschide un dialog politic cu instituția Prezidențială a Republicii Moldova, un dialog care să îmbunătățească și să îmbogățească relația pe care o avem deja cu celelalte instituții. Credem că există un sprijin popular puternic pentru integrarea europeană și credem că elita politică, aflată la guvernare, are sprijinul electoral necesar pentru a duce acest mandat, deloc simplu, cu valoare istorică”.

„Acum Republica Moldova este în cea mai potrivită poziție pentru a amplifica procesul de integrare europeană și România este gata sa dea o mână de ajutor bazată pe experiența recentă ", a menționat Ambasadorul României, Marius Lazurcă, informează
Serviciul de presă al Aparatului Președintelui R.Moldova.