Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.03.2012

Ambasadorul SUA va parcurge cu bicicleta circa 10 km din cei 93 de km ai drumului Sărăteni-Soroca

Ambasadorul SUA va parcurge cu bicicleta circa 10 km din cei 93 de km ai drumului Sărăteni-Soroca

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, William Henry Moser, va parcurge cu bicicleta, la 2 aprilie, 10 din cei 93 de km ai drumului Sărăteni-Soroca care vor fi reabilitaţi în cadrul Programului Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului, finanţat de Guvernul SUA.

Deplasarea ambasadorul va începe la ora 10.00, la intersecţia Sărăteni şi va continua de-a lungul porţiunii de drum care tranzitează satele Codrul Nou, Ţânţăreni şi Negureni din raionul Teleneşti.

Reconstrucția și modernizarea drumului de 93 de km Sărăteni-Soroca este obiectivul proiectului Reabilitarea drumului în cadrul Programului Compact, implementat de Fondul Provocările Mileniului. Programul Compact își propune să contribuie în perioada 2010-2015 la creşterea veniturilor populaţiei din Republica Moldova prin dezvoltarea infrastructurii drumurilor, renovarea sistemelor de irigare şi stimularea trecerii la o agricultură performantă.

Valoarea totală a proiectului Reabilitarea drumurilor în cadrul Programului Compact este de circa 130 milioane USD, prevăzuți pentru lucrări de construcție, supravegherea construcției, efectuarea studiilor de fezabilitate, alte activități conexe.

cuvinte-cheie: Sărăteni-Soroca

Comentarii (0)

 

Related news

Sus