Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.03.2012

A luat 320 Euro şi 450 lei pentru perfectarea actelor de stare civilă necesare pentru redobândirea cetăţeniei române

Ofiţerii Centrului anticorupţie în comun cu Procuratura anticorupţie au reţinut în flagrant delict un inspector al Oficiului Stării Civile din municipiul Chişinău, bănuită de corupere pasivă.

Aceasta ar fi estorcat şi primit de la un cetăţean 320 Euro şi 450 lei, pentru perfectarea actelor de stare civilă necesare pentru redobândirea cetăţeniei române şi anume: certificate de deces, certificate de naştere, avize privind anularea, rectificarea şi completarea actului de stare civilă şi extrase de pe actul de căsătorie.

Transmiterea banilor s-a realizat în 3 etape a cîte 200 euro, 120 euro şi respectiv 450 lei.

Reţinerea a avut loc în faţa Oficiului Stării Civile din municipiul Chişinău, după primirea pachetului de documente perfectate. Ultima tranşă, suma de 450 lei, bani marcaţi „mită CCCEC”, a fost depistată în geanta suspectei, fiind ulterior predată benevol.

Cauza penală a fost pornită pentru „corupere pasivă”. Dacă va fi găsită vinovată, bănuita riscă o pedeapsă cu privaţiune de liberatate de la 5 la 10 ani cu amendă de pînă la 60 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Menţionăm că CCCEC a investigat  16 cazuri de corupere pasivă de la începutul anului 2012.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus