Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.03.2012

10 500 euro falşi depistaţi de CCCEC

Ofiţerii Centrului pentru combaterea crimelor economice şi corupţiei cercetează penal un tînăr specializat în fabricarea şi punerea în circulaţie a banilor falşi.

În fapt, doi locuitori ai mun. Bălţi, soţ şi soţie, au procurat de la un cetăţean din raionul Călăraşi, 900 kg de prune uscate, achitînd suma de 2 000 euro falşi.

În urma întreprinderii unor măsuri operative de investigaţie, de către ofiţerii Centrului a fost efectuată o percheziţie la domiciliul bănuitului, unde a fost depistată suma de 10 500 euro falşi.

De menţionat că, anterior, bărbatul a fost condamnat la 8 ani de privaţiune de libertate pentru însuşirea mijloacelor băneşti în proporţii deosebit de mari.

La moment, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arest preventiv pentru 25 de zile, bănuitul fiind deţinut în Izolatorul de detenţie provizorie a CCCEC.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală pentru „fabricarea şi punerea în circulaţie a banilor falşi în valută străină sau a titlurilor de valoare false”, acesta riscînd o pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de la 5 la 10 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus