Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.03.2012

Primarul de Chişinău l-a informat pe Nicolae Timofti despre proiectele prioritare ale administraţiei capitalei

Primarul de Chişinău l-a informat pe Nicolae Timofti despre proiectele prioritare ale administraţiei capitalei

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost primit astăzi de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Primarul capitalei a fost însoţit de reprezentanţii fracţiunilor din cadrul Consiliului municipal Chişinău. Aceasta a fost prima întâlnire a primarului Dorin Chirtoacă cu preşedintele Nicolae Timofti.

„În calitatea mea de locuitor al capitalei, constat cu plăcere schimbările în bine care au loc în Chişinău în ultimii ani. Îmi exprim speranţa că în continuare vom putea colabora pentru atingerea obiectivelor strategice ale ţării – integrarea europeană, creşterea economică, combaterea corupţiei şi reformarea sistemului judecătoresc şi astfel vom bucura oamenii cu rezultatele noastre. În timpul mandatului meu, puteţi conta pe sprijinul Administraţiei Preşedintelui Republicii Moldova pentru realizarea proiectelor prioritare ale oraşului Chişinău, în limitele competenţelor şefului statului”, a menţionat preşedintele Nicolae Timofti.

Primarul general i-a transmis preşedintelui textul ultimei Recomandări a Congresului Puterilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei, aprobată săptămâna trecută, care se referă la situaţia autorităţilor publice locale din Republica Moldova. Dorin Chirtoacă a solicitat sprijinul şefului statului pentru promovarea şi realizarea acestor recomandări. Primarul de Chişinău l-a informat pe Nicolae Timofti despre proiectele prioritare ale administraţiei capitalei, pentru următorii ani. Este vorba de creşterea veniturilor la buget, construcţia şoselei de centrură a Chişinăului, asamblarea troleibuzelor, reparaţia străzilor, construcţia unui stadion olimpic etc.

În context, preşedintele Republicii Moldova şi primarul general al municipiului Chişinău au convenit ca pe viitor să aibă cu regularitate întâlniri bilaterale.

Nicolae Timofti a fost ales preşedinte al Republicii Moldova la data de 16 martie curent, cu votul a 62 de deputaţi din Parlament şi a fost învestit în funcţie la data de 23 martie. Nicolae Timofti este cel de-al patrulea preşedinte al Republicii Moldova.

cuvinte-cheie: Dorin | Chirtoaca | Nicolae | Timofti

Comentarii (6)

 

Related news

Sus