Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.03.2012

Vize Schengen false , contra sumei de 1300 de euro

Vize Schengen false , contra sumei de 1300 de euro

Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei, pe parcursul a trei luni de zile, a investigat şi documentat un grup creat din patru persoane, care din anul 2010 a organizat o schemă de trafic de influenţă asupra unor angajaţi ai Ambasadei Poloniei, avînd drept scop favorizarea deschiderii vizei de lucru Schenghen pe jumătate sau un an de zile contra sumei de 1300-1800 euro (în realitate cheltuielile oficiale constituie 60 euro - taxa consulară şi 500 lei - asigurarea medicală).

Gruparea în cauză activa în spatele unei firme de turism, care le dădea posibilitate să racoleze persoane. Totodată, conform datelor, din 2010 pînă în prezent s-au înregistrat un flux de 15-20 persoane pe lună.

Astfel, la 22 martie 2012, în mun. Chişinău, a fost reţinut în flagrant delict conducătorul unei agenţii de plasare în cîmpul muncii peste hotare a cetăţenilor, care a pretins, de la un tînăr din Chişinău, 1300 Euro şi a primit 1100 Euro, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Ambasadei Poloniei în Republica Moldova, care la moment nu au fost identificaţi, cu scopul de a-i determina pe ultimii să elibereze viza Schengen, pe numele denunţătorului, acesta avînd interdicţia de a părăsi ţara.

Menţionăm că, anterior, sub controlul colaboratorilor operativi ai Centrului, a mai fost livrată suma de 200 euro.

Astfel, la momentul reţinerii, suma de 1100 Euro, a fost depistată în portmoneul bănuitului.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, bănuitul fiind arestat pentru 72 de ore în Izolatorul de detenţie provizorie a CCCEC .

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus