Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.03.2012

Nicolae Timofti a depus jurământul de preşedinte al Republicii Moldova

 Nicolae Timofti a depus jurământul de preşedinte al Republicii Moldova

Cel de-al patrulea preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a depus vineri jurământul constituţional, iar din acest moment a intrat în vigoare mandatul său de patru ani.

Ceremonia de depunere a jurământului s-a desfăşurat în cadrul unei şedinţe solemne a parlamentului şi Curţii Constituţionale. La inaugurare au fost invitati deputatii, judecatorii CC, membrii CEC, membrii Guvernului, judecatorii Curtii Supreme de Justitie, reprezentanti ai corpurilor diplomatice, reprezentanti ai diferitor culte religioase, lideri ai partidelor politice, reprezentanti ai asociatiilor national – culturale, conducatori ai autoritatilor locale, precum si alti demnitari de stat, precum si oaspeti de peste hotare. La ceremonie au fost prezenti primii doi sefi de stat ai Moldovei – Mircea Snegur si Petru Lucinschi. Cel deal treilea Presedinte, Vladimir Vornin, a fost invitat la ceremonie, insa nu a da curs invitatiei, deoarece PCRM nu recunoaste legalitatea alegerii actualului Presedinte. La ceremonie nu au participat reprezentanţii opoziţiei comuniste, care au reiterat vineri într-un comunicat că nu recunosc legitimitatea alegerii preşedintelui.

Șeful statului s-a născut pe 22 decembrie 1948, în satul Ciutulești, r. Florești, într-o familie de deportați pe criterii politice. 36 de ani, Timofti a activat în sistemul judecătoresc al Moldovei, trecând în această perioadă toate etapele de la judecător al sectorului Frunze din capitală, până la președinte al Consiliului Suprem al Magistraturii.

cuvinte-cheie: Nicolae | Timofti

Comentarii (0)

 

Related news

Sus