Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.03.2012

Liderii AIE au încălcat primul angajament, din cele 10 asumate

Liderii AIE au încălcat primul angajament, din cele 10 asumate

Mihai Godea, Preşedintele Partidului Acţiunea Democratică, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a părăsit astăzi, 22 martie 2012, sala de şedinţe a Legislativului, în momentul în care deputaţii alianţei de guvernământ şi-au încălcat primul angajament din cele 10 asumate, în contextul alegerii şefului statului din data de 16 martie 2012.

„Aţi văzut cât de mult valorează angajamentele liderilor politici de la noi. Este primul angajament din acest set de angajamente sub care stau semnăturile liderilor Alianţei pentru Integrare Europeană.”, a declarat Mihai Godea în cadrul unui briefing de presă.

Vă amintim că, potrivit documentului semnat de liderii alianţei de guvernământ şi contrasemnat de preşedintele PAD, primul din cele 10 angajamente prevedea examinarea şi aprobarea în 2 lecturi a legii 316, până la 25 martie 2012. Proiectul 316 conţine o serie de modificări pertinente a normelor legale, care ţin de modalitatea de alegere a şefului statului.

Astfel, prin faptul că nu au inclus în ordinea de zi a şedinţei de astăzi proiectul 316, înaintat de deputatul PAD, Mihai Godea, deputaţii alianţei au făcut practic imposibilă aprobarea acestuia până la data de 25 martie. În acest mod, aceştia au încălcat primul dintre cele 10 angajamente asumate în mod public.

Partidul Acțiunea Democratică așteaptă explicații din partea liderilor AIE. Potrivit lui Mihai Godea, la mijloc nu este altceva decât iresponsabilitatea liderilor AIE, de care au dat dovadă şi până la 16 martie 2012, iar explicaţiile publice din partea liderilor alianţei nu ar trebui să întârzie prea mult.

„Eu sper să se vină cu explicaţii foarte clare şi de greutatea cuvenită, pentru că altfel nu cred că societatea se poate aştepta la ceva bun în următorii doi ani şi şapte luni dacă atitudinea va fi în continuare cea care este. Nu este vorba despre Godea, nu este vorba de proiectul 316, este vorba de o promisiune, un angajament făcut public şi consfinţit prin semnătură de către liderii AIE”, informează Serviciul de presă al PAD.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus