Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.03.2012

Dorin Chirtoacă se află în perioada 21 – 23 martie într-o vizită oficială la Strasbourg

Dorin Chirtoacă se află în perioada 21 – 23 martie într-o vizită oficială la Strasbourg

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, se află în perioada 21 – 23 martie curent într-o vizită oficială la Strasbourg, pentru a participa la Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale din cadrul Parteneriatului Estic.


În prima zi de vizită, Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu Secretarul General al Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, Andreas Kiefer.

Discuţia s-a axat pe proiectul de Rezoluţie a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, care va fi adoptată la următoarea reuniune a Congresului, dar şi pe situaţia din Republica Moldova la capitolul autonomiei locale. În context, Dorin Chirtoacă a menţionat că Republicii Moldova va susţine noua recomandare a Consiliului Europei. În altă ordine de idei, părţile au menţionat că la ora actuală în Republica Moldova există  premise reale pentru aplicarea tuturor recomandărilor Consiliului Europei, adoptate în ultimii 15 ani, în contextul depăşirii crizei politice din ţara noastră.

„Mesajul reprezentantului Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei a fost să se treacă la implementarea rezoluţiilor adoptate anterior, iar autorităţile Republicii Moldova trebuie să acţioneze şi să aplice până în anul 2014 toate recomandările partenerilor europeni, pentru a oferi autorităţilor publice locale o autonomie deplină”, a menţionat primarul de Chişinău.  Dorin Chirtoacă a mai spus că implementarea recomandărilor Consiliului Europei este un test de seriozitate pentru Republica Moldova, iar eventualele eşecuri nu vor mai avea explicaţii, informează Serviciul de presă al Primăriei.

cuvinte-cheie: Dorin | Chirtoaca | Congresul | Autorităţilor | locale | Regionale

Comentarii (0)

 

Related news

Sus