Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-03-22/comentariul-maeie-in-legatura-cu-numirea-reprezentantului-special-al-preshedintelui-federatziei-ruse-24437.html
Data: Mar 22, 2012 (15:47)

Comentariul MAEIE în legătură cu numirea „Reprezentantului special al Preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria”

Am luat act cu surprindere de această decizie a autorităţilor Federaţiei Ruse. Pe de o parte decizia dată ar putea confirma importanţa pe care o acordă Federaţia Rusă procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Pe de altă parte constatăm că această evoluţie nu a fost discutată în prealabil cu autorităţile moldoveneşti. Chişinăul va întreprinde acţiunile corespunzătoare prin canale diplomatice pentru a obţine clarificările de rigoare pe marginea acestei decizii care vizează direct o parte componentă a Republicii Moldova. Considerăm că acţiunile autorităţilor de la Moscova întreprinse în contextul reglementării conflictului transnistrean trebuie să se menţină în albia poziţiei oficiale a Federaţiei Ruse şi cadrului normativ bilateral si multilateral bazat pe respectarea principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi bunelor relaţii existente între ţările noastre.