Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.03.2012

Comentariul MAEIE în legătură cu numirea „Reprezentantului special al Preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria”

Comentariul MAEIE în legătură cu numirea „Reprezentantului special al Preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria”

Am luat act cu surprindere de această decizie a autorităţilor Federaţiei Ruse. Pe de o parte decizia dată ar putea confirma importanţa pe care o acordă Federaţia Rusă procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Pe de altă parte constatăm că această evoluţie nu a fost discutată în prealabil cu autorităţile moldoveneşti. Chişinăul va întreprinde acţiunile corespunzătoare prin canale diplomatice pentru a obţine clarificările de rigoare pe marginea acestei decizii care vizează direct o parte componentă a Republicii Moldova. Considerăm că acţiunile autorităţilor de la Moscova întreprinse în contextul reglementării conflictului transnistrean trebuie să se menţină în albia poziţiei oficiale a Federaţiei Ruse şi cadrului normativ bilateral si multilateral bazat pe respectarea principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi bunelor relaţii existente între ţările noastre.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus