Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.03.2012

O delegație de magistrați lituanieni și letoni întreprinde o vizită de informare și consultanță în R.Moldova

O delegație de magistrați lituanieni și letoni, condusă de Gintaras Kryzevicius, președinte al Consiliului Judecătorilor și președinte al Curții Supreme de Justiție din Lituania, și Ivars Bickovics, președinte al Consiliului Judecătorilor și președinte al Curții Supreme de Justiție din Letonia, se află o vizită la Chișinău, pentru a se informa cu privire la evoluția reformelor din sectorul Justiției și oferi autorităților moldovene consultanță în acest domeniu.

Astăzi, delegația baltică a purtat un șir de discuții cu ministrul Justiției, Oleg Efrim, precum și alți factori de decizie din Ministerul Justiției, cu judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție a Republicii Moldova și membrii Consiliului Superior al Magistraturii. La cea din urmă întâlnire a participat și președintele ales al Republicii Moldova, Nicolae Timofte, care și-a exprimat speranța că sistemul judecătoresc din țara noastră va reuși, în cel mai scurt timp posibil, să recupereze din deficitul de încredere de care suferă în prezent în rândul cetățenilor. Nicolae Timofte a mai spus că are obiective clar stabilite pentru reforma în Justiție și i-a asigurat pe cei prezenți că, în noua sa calitate, va întreprinde tot ce-i stă în puteri pentru a ridica nivelul acesteia la standardele Uniunii Europene, din care fac parte atât Lituania, cât și Letonia.

Potrivit Ministerului Justiției, mâine, experții lituanieni și letoni vor participa la un atelier de lucru organizat de Ministerul Justiției la Hotelul Flowers din Chișinău, pentru a oferi oficialităților moldovene din experiența țărilor sale în ceea ce privește reforma din sistemul judecătoresc. Prin subiectele înscrise pe agenda acestui atelier se află sistemul de autoguvernare judecătorească, cel de selectare și promovare în funcții a magistraților, sistemul de evaluare a performanței acestora, răspunderea disciplinară a judecătorilor, precum și implicarea societății în procesul de autoguvernare judecătorească.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus