Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.03.2012

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Viktor Ianukovici, la Moscova

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Viktor Ianukovici, la Moscova

Președintele  interimar al Republicii Moldova, Președinte al Parlamentului, Marian Lupu a avut, marți, 20 martie 2012, la Moscova, o întrevedere cu Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de consolidarea și extinderea bunelor  relații de prietenie dintre țările noastre,  importanţa menţinerii unei dinamici pozitive în colaborarea între Republica Moldova şi Ucraina fiind una din temele principale ale discuției celor doi președinți.

În context, preşedinţii ambelor state au menţionat faptul că înţelegerile la care s-a ajuns în cadrul bilateralei precedente, în special ce ţin de reglementarea raporturilor de proprietate pe teritoriul ambelor state, demarcarea frontierei de stat şi complexul hidroenergetic de la Dnestrovsc, menţin o dinamică pozitivă.

O altă temă pusă în discuţie a ţinut de cooperarea ambelor state pe latura comercial-economică, Ucraina fiind unul dintre partenerii principali din cadrul statelor CSI.

Recent Republica Moldova şi Ucraina au marcat 20 de ani de la stabilitea relaţiilor diplomatice, anunţă Serviciul de presă al Preşedinţiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus