Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.03.2012

Air Moldova măreşte numărul partenerilor externi

Air Moldova măreşte numărul partenerilor externi

Companiile aeriene "Air Moldova" şi "Aegean Aviation S.A." (A3) (membru al STAR ALIANCE 2007) au semnat un acord bilateral electronic inter-line, care deja a intrat în vigoare din data de 20 martie 2012.

Acordul semnat va facilita achiziţionarea biletelor avia de către pasageri şi le va da posibilitatea să călătorească în baza unui singur bilet (tichet unic), în limitele reţelei companiilor partenere. Înainte de semnarea acordului exista doar posibilitatea de emitere a biletelor tipărite. Această procedură nu se mai practică în industria transportului aerian din întreaga lume.

Compania "Aegean Aviation S.A." este una dintre cele mai mari de pe piaţa transporturilor aeriene din Grecia. Aeroportul de bază al operatorului aerian grec este cel din Atena (Elefthérios Venizélos), un HUB aerian cu o reţea puternica atât naţională cât şi internaţiională. Reţeaua de curse a companiei cuprinde 40 destinaţii internaţionale din Europa, America de Nord şi Orientul Mijlociu şi 19 domestice.

În prezent, lista de curse operate de "Air Moldova" include 19 destinaţii directe, spre Frankfurt, Viena, Istanbul, Antalya, Lisabona, Madrid, Bucureşti, Londra, Atena, Larnaca, Roma, Milan, Verona, Paris, Moscova, Sankt-Petersburg, Soci, Surgut şi Kiev. Compania oferă două clase de deservire – Econom şi Business.

La 17 februarie 2012 compania aeriană de stat "Air Moldova" a fost premiată cu o Diplomă Comemorativă pentru realizările sale în domeniul securitaţii aviatice prin decizia Prezidiului Comitetului Interstatal al Aviaţiei (CIA).

Pe 2 februarie 2012, în cadrul unei ceremonii oficiale, compania de stat Air Moldova, învingătoarea în categoria „Favoritul anului” a concursului ”Marca comercială a anului 2011”, a fost premiată obţinând marele premiu ”Mercuriul de Aur” – un merit al întregului colectiv al transportatorului naţional. Acest fapt demonstrează nivelul înalt al serviciilor oferite de către liderul aviaţiei civile din R. Moldova, care va sărbători în ianuarie curent 20 de ani de la înfiinţare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus