Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2012-03-20/vlad-filat-a-avut-o-intrevedere-cu-delegatzia-comisiei-comune-pentru-integrare-europeana-dintre-parl-24391.html
Data: Mar 20, 2012 (15:57)

Vlad Filat a avut o întrevedere cu delegaţia Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul R.Moldova şi Parlamentului României

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentului României.

Delegaţia Parlamentului României, aflată la Chişinău cu prilejul desfăşurării primei şedinţe a Comisiei comune interparlamentare pentru Integrare Europeană, este condusă de Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, co-preşedinte al Comisiei comune pentru integrare europeană.

În cadrul întrevederii a fost efectuat un schimb de opinii privind stadiul actual al dezvoltării relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, situaţia social-politică şi procesul de integrare europeană a ţării noastre.

Titus Corlăţean a apreciat evoluţia relaţiilor moldo-române şi rolul Guvernului Republicii Moldova în vederea dezvoltării dialogului politic cu România. Senatorul român a menţionat că, prin activizarea Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentului României, se doreşte sincronizarea activităţii pozitive a Guvernelor din cele două state şi pe dimensiunea parlamentară.  

Totodată, Titus Corlăţean a reiterat deplina susţinere a României în realizarea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova, prin transferul de experienţă şi expertiza necesară în vederea armonizării legislaţiei naţionale cu standardele comunitare, dar şi prin asistenţa acordată în procesul de negociere a Acordului de Asociere. În acest context, oficialul a menţionat că astăzi a fost semnată rezoluţia Comisiei comune pentru integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova şi Parlamentului României de sprijin politic al Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană.
Părţile au convenit asupra menţinerii unui dialog constant în vederea  promovării obiectivelor comune privind dezvoltarea multidimensională a relaţiilor bilaterale şi asigurarea bunăstării cetăţenilor celor două state.