Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.03.2012

Suburbiile Chişinăului, în competiţie pentru cea mai curată şi amenajată localitate

Primăria capitalei va extinde Campania de salubrizare „Hai, Chişinău!” şi pentru localităţile din componenţa municipiului Chişinău. Acestea vor concura pentru cea mai curată localitate, iar premiul va consta în efectuarea lucrărilor de amenajare în valoare totală de până la 100 mii lei.

Astfel, toţi locuitorii din suburbii sunt invitaţi în data de 31 martie 2012 să iasă la curăţenie pe străzile sau în spaţiile verzi din satele sau comunele în care locuiesc. Cea mai curată localitate va fi evaluată de juriul din cadrul Primăriei Chişinău, conform aceloraşi criterii, ca şi în cazul curţilor de bloc din sectoarele capitalei.

Menţionăm că astăzi primăria Chişinău a anunţat lansarea campaniei „Hai Chişinău”, un îndemn către cetăţeni de a participa la salubrizarea curţilor blocurilor şi a spaţiilor verzi din capitală. Primarul general Dorin Chirtoacă, alături de alte personalităţi notorii din capitală, va lua parte la curăţenie. Potrivit edilului-şef al capitalei, bugetul municipal este insuficient pentru a asigura salubrizarea deplină a oraşului, motiv pentru care este nevoie de sprijinul locuitorilor pentru a transforma Chişinaul într-un oraş curat, european. „E nevoie de o schimbare a mentalităţilor, astfel încât oamenii să înţeleagă că felul în care arată oraşul depinde foarte mult şi de ei şi că odată făcută, curăţenia trebuie şi păstrată”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Pentru motivarea participări active a locuitorilor la campania „Hai Chişinău”, Primăria va acorda premii pentru curţile de bloc, câte unul pentru fiecare sector al capitalei. Acestea vor consta în lucrări de amenajare a curţilor, în valoare de până la 100 mii lei. De asemenea, pentru elevi a fost anunţat un concurs de fotografie „Eu cu familia mea - la toţi ne place curăţenia”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus