Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.03.2012

O delegaţie de legislatori americani va vizita Republica Moldova în perioada 21-24 mai

O delegaţie de legislatori americani va vizita Republica Moldova în perioada 21-24 mai

Potrivit MAEIE, în prima zi a vizitei sale oficiale în SUA, pe data de 19 martie 2012 Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, a avut un şir de întrevederi în Congresul SUA, a fost invitatul - cheie la evenimentul public organizat de către centrul analitic Atlantic Council, precum şi a participat la ceremonia de înmânare a unor materiale arhivistice Muzeului Memorial Holocaust transmise de către autorităţile de la Chişinău.

În discuţiile cu senatorul Richard Lugar şi cu congresmenii David Price, Dan Burton şi Gregory Meeks, Ministrul Leancă a mulţumit pentru sprijinul constant acordat de SUA în procesele democratice din ţara noastră. Totodată, a solicitat asistenţa partenerilor americani în efortul Republicii Moldova de integrare europeană, dezvoltare economică, securitate energetică şi atragere a investiţiilor americane. La rândul lor, congresmenii americani au asigurat de tot sprijinul SUA pentru guvernarea de la Chişinău şi reformele lansate de către aceasta. De asemenea, au salutat recentele evoluţii politice din ţară, în particular cele legate de alegerea Preşedintelui RM.

Preşedintele Subcomitetului pentru Europa şi Eurasia al Camerei Reprezentanţilor, Dan Burton a comunicat că va conduce o delegaţie de legislatori americani care va vizita Republica Moldova în perioada 21-24 mai 2012.

Evenimentul de la Atlantic Council dedicat priorităţilor RM a întrunit reprezentanţi ai Administraţiei şi Congresului SUA, mediului academic, diplomatic şi privat din capitala federală. În prezentarea sa, Ministrul Leancă a făcut o trecere în revistă a recentelor evoluţii politice şi viziunea guvernării de la Chişinău despre parcursul european pe care îl va urma ţara noastră. În remarcile lor, participanţii şi-au manifestat interesul faţă de subiectele relevante de pe agenda bilaterală RM-SUA, cum sunt procesele democratice, absolvirea RM de sub incidenţa prevederilor Amendamentului Jackson-Vanik si accesul la Regimul de Comert Normal Permanent pentru RM in contextul avansarii dialogului bilateral moldo-american, soluţionarea conflictului transnistrean, fiind apreciate, totodată, succesele obţinute de tara noastra pe aceste dimensiuni.

cuvinte-cheie: Leanca | Iurie | SUA

Comentarii (0)

 

Related news

Sus