Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.03.2012

Locuitorii capitalei invitaţi să se alăture Primăriei într-un efort comun de curaţire a oraşului

Locuitorii capitalei invitaţi să se alăture Primăriei într-un efort comun de curaţire a oraşului

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă a lansat marţi, într-o conferinţă de presă, o invitaţie către toţi locuitorii oraşului de a ieşi la curaţenie, pe 31 martie, împreună cu angajaţii Primăriei. Evenimentul face parte din campania de salubrizare a oraşului, organizată de Primarie, sub genericul „Hai Chişinău” şi este un îndemn către cetăţeni de a participa la salubrizarea curţilor blocurilor şi a spaţiilor verzi din capitală. 

În scopul unei participări active a locuitorilor oraşului la campania de curăţenie „Hai Chişinău”, municipalitatea anunţă 5 premii pentru curţile de bloc, câte unul pentru fiecare sector al capitalei. Acestea vor consta în lucrări de amenajare a curţilor, în valoare de până la 100 mii lei.

Pentru a beneficia de remunerearea din partea municipalităţii, locatarii blocurilor de locuit trebuie să salubrizeze curţile până la stradă, intrarea în scară, zonele verzi. Jurizarea va fi efectuată de către preturile de sector, în comun cu reprezentanţi ai societăţii civile.

Pentru elevii – participanţi la acţiunile de curăţenie a oraşului a fost anunţat un concurs de fotografie „Eu cu familia mea - la toţi ne place curăţenia”. Cele mai reuşite poze făcute în timpul lucrărilor de salubrizare vor fi premiate. Vor fi desemnaţi câştigători câte 10 elevi de la fiecare instituţie de învăţământ preuniversitar.

Pe 31 martie 2012, angajaţii municipalităţii şi ai subdiviziunilor vor continua salubrizarea în Parcul „Valea Morilor”, Pretura Buiucani – Parcul „Butoiaş”, Pretura Râşcani – Parcul „Râşcani”, de la str. Alecu Russo până la str. Vadul lui Vodă; Pretura Ciocana - parcul-pădure „Râşcani”, de la str. Dimo până la str. M. Sadoveanu; pretura Botanică – grădina publică „Sarmizegetusa”, până la Porţile Oraşului; Pretura Centru – parcul din perimetru străzilor Drumul Viilor, Sprâncenoia, Trifan Baltă.

Mnicipalitatea va organiza acţiuni de salubrizare şi înainte de data de 31 martie. Astfel, vineri, 23 martie, de la ora 12.00, elevii de la şcolile şi liceele din oraş vor participa la salubrizarea instituţiilor de învăţământ pe care le reprezintă, dar şi a teritoriilor grădiniţelor. Sămbătă, pe 24 martie, vor continua acţiunile de salubrizare în parcurile şi zonele verzi din municipiul Chişinău, cu participarea reprezentanţilor structurilor administraţiei publice locale, a întreprinderilor municipale, dar şi a comunităţii.

Pentru ziua de sâmbătă, 24 martie, ora 10.00 sunt planificate lucrări de curăţenie pe următoarele adrese:  Albia râului Bâc, de la bd. Mihai Viteazul până la str. Grădina Botanică. Vor participa angajaţi ai primăriei, reprezentanţi ai SA „Termocom” şi ai SA „Apă-Canal Chişinău”; ostaşi ai Armatei Naţionale; Salubrizarea râuleţului Durleşti, responsabili – Pretura Buucani; Parcul Valea Trandafirilor (porţiunea de la carterul Telecentru până la viaduct)– Pretura sectorului Centru; Valea Trandafirilor – de la Viaduct până la bd. Decebal, Pretura Botanica; Salubrizarea străzii Bucovna – Pretura Râşcani şi Pretura Ciocana.
Vineri, 30 martie, începând cu ora 12.00 vor fi organizate lucrări de salubrizare pe teritoriile instituţiilor medicale, cu participarea elevilor de la şcolile din capitală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus