Trimite e-mail | Printeaza
Social
20.03.2012

1300 de persoane au completat dosare pentru susţinerea examenelor de bacalaureat în regim extern

1300 de persoane au completat dosare pentru susţinerea examenelor de bacalaureat în regim extern

Ministerul Educaţiei şi Agenţia de Evaluare şi Examinare au desemnat patru centre de susţinere a diferenţelor de programă pentru candidaţii la diploma de bacalaureat în regim extern, după cum urmează: LT„C.Negruzzi”, LT „S.Haret” , LT „A.I.Cuza”, LT „Svetoci”.

Recomandăm tuturor candidaţilor care au depus documentele pentru susţinerea examenelor de bacalaureat, în regim extern, să se adreseze la instituţiile de învăţămînt sus-nominalizate, în vederea informării adecvate despre procedura de lichidare a diferenţelor de programă, a menţionat Adrian Ghicov, directorul Agenţiei de Evaluare şi Examinare. Centrele de susţinere, în regim extern,  a examenelor de absolvire, organizează, pînă pe data de  30.04.2012, consultaţii şi  realizarea  diferenţelor  de programă pentru certificarea gradului de însuşire a conţinutului curricular la disciplinele prevăzute în Planul-cadru pentru învăţămîntul liceal, anul de studii 2011-2012.

Adrian Ghicov afirmă că datele statistice ale Agenţiei arată că, deşi, anual, sînt depuse circa 1000 de cereri, pentru a susţine examenele de bacalaureat, în regim extern, la sesiune se prezintă doar jumătate  dinre candidaţi. „De exemplu, anul trecut, au depus cerere pentru susţinerea examenelor de bacalaureat în regim extern 800 de candidaţi, dintre care s-au prezentat la sesiune 487 şi au promovat, realmente, examenele 344 de bacalaureanţi”.

Conform prevederilor metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor de absolvireîn regim extern, la susţinerea examenelor de bacalaureat, în regim extern, sînt admise persoanele care au atins vîrsta de 19 ani (în anul în curs), sînt absolvenţii ai şcolii medii de cultură generală, ai şcolii profesionale cu durata de 3 ani de studii, ai colegiilor sau studenţi ai instituţiilor de învăţămînt superior, care au fost admişi în baza şcolii medii de cultură generală. De asemenea, sînt admise persoanele care au, cel puţin, 2 ani de liceu, cu situaţia şcolară încheiată (clasa a X-XI), informează Serviciul de presă al Ministerului Educaţiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus