Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.03.2012

La Tiraspol, s-a desfăşurat o întrunire în problema soluţionării diferendului transnistrean

La Tiraspol, s-a desfăşurat o întrunire în problema soluţionării diferendului transnistrean

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a participat astăzi la o întrunire comună a coordonatorilor grupurilor de lucru sectoriale în problema reglementării conflictului transnistrean.

Întrunirea s-a desfăşurat în sediul Misiunii OSCE din Tiraspol, cu participarea reprezentanţilor politici, în prezenţa mediatorilor şi observatorilor din formatul de negocieri “5+2” în reglementarea conflictului transnistrean.

În cadrul şedinţei a fost trecută în revistă activitatea grupurilor de lucru şi a fost confirmată necesitatea planificării următoarelor acţiuni comune în perioada imediat următoare.  De asemenea, s-a convenit că fiecare grup de lucru îşi va determina o agendă a acestor întîlniri pe bază regulată, în conformitate cu prevederile Regulamentului comun al grupurilor de lucru la nivel de experţi pentru consolidarea măsurilor de încredere, semnat în luna septembrie 2011.

Totodată, reprezentanţii actorilor internaţionali în formatul “5+2” au susţinut necesitatea bunei activităţi a grupurilor de lucru şi au subliniat importanţa dinamizării dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol în vederea identificării unor soluţii practice pentru problemele existente.

Participanţii au apreciat pozitiv rezultatele şedinţei comune şi le-au calificat drept un impuls pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă populaţia şi mediul de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului, anunţă Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus