Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.03.2012

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei a participat la o conferinţă de nivel înalt organizată de BERD la Londra

Astăzi, 19 martie a.c., Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu, a participat la o conferinţă de nivel înalt organizată de BERD la Londra, în contextul crizei financiare globale şi consecinţelor acesteia pentru sectorul bancar. Evenimentul a reunit 30 de invitati externi - guvernatori, experţi de la banci centrale si alte instituţii de supraveghere, de asemenea, 25 de reprezentanţi ai managementului de vârf de la BERD.

Tematica forumului s-a referit la gestionarea de către băncile centrale sub aspect operaţional a problemelor la bancile cu dificultati. În această ordine de idei, participanţii au pus în discuţie cele mai bune practici internaţionale aplicate în condiţii de criză şi învăţămintele induse. În special, dezbaterile au cuprins procesul legal şi implementarea eficientă a legislaţieicorespunzătoare, deţinerea şi utilizarea de către băncile centrale a unui set adecvat de instrumente cu privire la gestionarea crizelor bancare şi experienţa BERD în perspectiva unui sprijin respectiv al acestei instituţii destinat băncilor centrale.

Caracterul interactiv al conferinţei a oferit celor prezenţi posibilitatea unui schimb de opinii constructive la nivel înalt internaţional cu o finalitate de optimizare a procedurilor întreprinse de autorităţile bancare în cazul băncilor problematice, informează Serviciul de presă al Băncii Naţionale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus